dilluns, 30 d’abril del 2012

Empreses i entitats: Voluntaris per un dia


Ja fa temps que el Parc acull diversos oferiments de col·laboració per part d’empreses que duen a terme el seu programa de responsabilitat social corporativa, i realitzar sobre el terreny una activitat amb els seus treballadors al Parc és una bona manera de donar a conèixer un espai natural i les diferents problemàtiques que presenta.

Des de neteges de vores de carretera, rieres i petites fonts a col·laboracions en el medi natural. Per exemple, arrencar plantes invasores, com són l’ailant o la figuera de moro, que fan la competència a la vegetació autòctona.

El Grup Zurich Insurance fa voluntariat corporatiu a Collserola
El proppassat dia 17 d’abril un grup de 24 treballadors/es de l’empresa Zurich Insurance, van venir al Parc per col·laborar en el seu manteniment i millora. Aquest va ser un dels actes que es van realitzar dins la setmana anomenada Zurich Global Community Week, que enguany tenia el lema Making change happen together (Fem realitat el canvi entre tots!).
L’activitat va començar amb una visita al centre d’educació ambiental del Parc, Can Coll, on un se’ls va fer una presentació del Parc i de la seva gestió amb l’objectiu d’emmarcar l’acció que després es realitzaria.
A continuació el grup es va desplaçar fins l’àrea de lleure de Can Cuiàs, a Montcada i Reixac, on es va fer l’arrencada de plantes de diferents espècies al·lòctones invasores.
Tots els participants van trobar molt interessant la jornada i van demanar repetir-la en el futur. 








L’Agrupament Escolta Damiàn de Veuster comença la seva col·laboració amb el Consorci
Aquest mes d’abril l’agrupament Escolta Damiàn de Veuster del Districte de Sarrià ha començat la seva col·laboració en el manteniment i la millora d’una zona del Parc compresa entre el Funicular de Vallvidrera i el del Tibidabo. Les tasques que portaran a terme són:
·         Arrencada de plantes invasores als marges del Passeig de les Aigües, en aquest cas les plantes que s’extrauran seran figueres de moro.
·         Arranjament i neteja d’alguns trams del mateix passeig
·         Neteja i manteniment de les escales d’accés a la Font del Racó

El grup va iniciar l’activitat, el 14 d’abril, amb una visita al Centre d’Informació, prèvia a l’arrencada figueres de moro, i seguirà col·laborant amb el Parc de forma periòdica.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada