dimarts, 15 de maig del 2012

Nou tram de la Ronda Verda a la Rabassada


Aquests dies s’estan realitzant les obres d’adequació del voral de la Rabassada entre la Font del Bacallà i el revolt de la paella.


A finals del present mes de maig hauran acabat les obres d’adequació del tram de la Ronda Verda entre la Font del Bacallà i el revolt de la paella que en un futur proper enllaçarà a peu i en bicicleta els barris de Montbau i Vall d’Hebron amb el passeig de les Aigües i el Parc Natural de la Serra de Collserola.

L’actuació consisteix en la configuració de la plataforma i el pavimentat amb sauló i tot U del voral dret de la carretera de la Rabassada que es va alliberar amb l’actuació realitzada el gener de 2010 pel Servei d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, que va reduir l’amplada de la carretera amb l’objecte de disminuir la velocitat del tràfic rodat.

L’obra, sota la tutela dels Serveis Tècnics del Consorci del Parc de Collserola i l’Ajuntament de Barcelona, la porta a terme el Consell Comarcal del Barcelonès el qual assumeix aquesta inversió coma entitat impulsora d’aquest projecte metropolità de circuit de bicicleta de més de 60 Km que lliga la línia de mar, els rius Llobregat i Besòs, i Collserola.

El projecte acompleix amb les prescripcions del Pla especial d’ordenació i protecció del medi natural del Parc de Collserola (PepCo) el qual defineix les vies d’accés al parc com a element d’extraordinària importància pel que fa a l’accessibilitat dels ciutadans a les diferents àrees del parc i en definitiva a l’ús que se’n farà. En aquest sentit facilitar l’accés al Parc, a peu i/o en bicicleta, per la Rabassada dóna al vianant l’oportunitat de percebre nous enclavaments paisatgístics i al mateix temps fa una funció distribuïdora en obrir noves possibilitats de lleure en altres llocs del parc, fins ara més difícils d’accedir.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada