dijous, 19 d’abril del 2012

Plantes medicinals a Collserola

El proppassat diumenge 15 d’abril, prop d’una cinquantena de persones van participar en l’itinerari sobre plantes medicinals que es va dur a terme al Parc. La proposta s’emmarcava en el programa d’activitats dissenyat al voltant de l’exposició “Les plantes medicinals de Catalunya” que s’exhibeix al museu de Ca n’Oliver, a Cerdanyola del Vallès fins a finals d’abril.

L’itinerari es va fer pels entorns de Can Coll, i en acabar es va proposar una visita guiada a l’exposició del Museu  de Ca n’Oliver. L’Esteve Padullés, pèrit agrònom i reconegut expert en el tema, va guiar la passejada durant gairebé dues hores tot comentant les característiques i usos més freqüents de les plantes aromàtiques que  anàvem trobant al llarg del recorregut. Malves, plantatges, dent de lleó, borratges, cards o la morella roquera, el pol·len de la qual és l’origen de gran part de les al·lèrgies. També l’arç blanc ben florit, les flors del qual es poden posar a les amanides i tenen sabor d’ametlles amargues, la blenera o cua de guilla, els pèls de les seves fulles s’utilitzaven per fer les metxes dels llums d’oli. La farigola, anomenada l’“antibiòtic dels pobres”... de la qual els experts recomanen tallar, amb tisores, només les parts florides ja que és una planta que fàcilment és desarrela, tot i que l’aigua de farigola tot ho consola.

L’èxit de la convocatòria va ser complet. Tant, que la Regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cerdanyola que també es va afegir a l’activitat, va oferir organitzar ben aviat un altre itinerari per Collserola per atendre les persones que no el van poder fer aquest diumenge. 

Per a més informació podeu trucar a l’Ajuntament de Cerdanyola (tel. 935808888) o l’Ateneu de Cerdanyola, des d’on es coordina el programa d’activitats (tel. 93 591 41 33). I consultar el blog de l’Esteve Padullés: estevepadulles.blogspot.com 

 Timoneda prop de Molins de Rei

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada