dimarts, 17 d’abril del 2012


La ronda verda també passa per Collserola


Aquests dies, s’ha iniciat la obertura d’un nou tram del passeig de les Aigües,  el que va del Portell de Valldaura a  Can Ferrer. L’actuació la porta a terme el Consell Comarcal del Barcelonès,  sota la tutela dels Serveis Tècnics del Consorci del Parc de Collserola. El fet que sigui el Consell Comarcal del Barcelonès qui assumeix aquesta inversió és perquè la totalitat del passeig de les Aigües forma part de la Ronda Verda, aquest projecte metropolità de circuit de bicicleta de més de 60 Km. que impulsa el Consell Comarcal i que lliga la línia de mar, els rius Llobregat i Besòs, i Collserola.

Aquesta fase és, essencialment, obertura i configuració, cosa que permetrà la circulació i passeig de vianants i bicicletes, però que desprès serà complementada per l’actuació final que li donarà la secció, paviment, configuració i drenatges definitius d’acord amb el projecte redactat pel Consorci i l’Ajuntament de Barcelona i que s’aplica a tot el traçat del passeig. Aquesta actuació posterior serà executada per l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta obertura ja s’havia previst 3 anys enrere però es va haver d’endarrerir per causa dels treballs d’expropiació dels terrenys afectats.

Un cop conclosa aquesta actuació, el passeig de les Aigües oferirà dos trams continus de 10 km cadascun (Pl. Mireia – Vallparc i Revolt de la Paella/Rabassada – Torre Baró). Quedarà únicament pendent el tram entre Vallparc i el revolt de la Paella que haurà de estendre’s per la mateixa carretera de la Rabassada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada